Васильківська района рада
www.vasilk-rada.dp.gov.ua


Щасливі посмішки переможців, багато драйву та яскравих номерів від нових «зірочок» регіону. Завершився ІІ обласний фест дитячого креативу «Z_ефір». Його організовує другий рік поспіль Дніпропетровська ОДА. Гала-концерт лауреатів пройшов в обласному центрі – на великій сцені Театру опери та балету. Найталановитіші представники Z-покоління презентували зо два десятки номерів. Найкращими визнали 16 номерів у різних жанрах. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Творчий фестиваль «Z_ефір» організували рік тому, аби віднайти найобдарованіших дітей. Завершився другий зірковий марафон. Номери, підготовлені юними даруваннями з різних куточків області, були ще яскравішими та креативнішими, аніж у 2018-му. Журі було неймовірно складно серед майже 30 тис учасників обрати кращих. Та переможців визначили», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Учасники змагалися у різних вікових групах у 5 жанрах. Марафон був виснажливим. Спочатку кастинги по районах, потім півфінали і фінал. Нарешті – фініш. Яскравий та феєричний.

Кращими серед вокалістів стали Світлана Шепель із Павлограда, Анастасія Фургало з Нікополя, хор «Тоніка» з Царичанського району та народний ансамбль «Веселі нотки» з Марганця.

«Дякую організаторам за такий чудовий конкурс! – сказала переможниця Світлана Шепель. – Я багато працювала щодня. Вважаю, ніколи не можна кидати розпочате, навіть якщо не все виходить. Тоді завжди буде добрий результат».


Анастасія Фургало з Нікополя на конкурсі вже вдруге. Каже, «Z_ефір»-2019 набагато цікавіший за торішній.

«У 2018-му не дійшла навіть до фіналу. Натомість тепер маю прогрес, – поділилася переможниця Анастасія Фургало. – Цього разу мені допомогла наполегливість і, можливо, трішки везіння».

Перші місця в інструментальному жанрі посіли Вероніка Чернухіна з Дніпра, Нікіта Красін з Кривого Рогу, Юрій Прогоний та Родіон Шкваря з Павлограда, оркестр народних інструментів музичної школи №13 Кривого Рогу.

Переможці у театральному жанрі – Андрій Шнайдер з Апостолівського району та театр юного глядача «Смайл» з Марганця.

«Цей конкурс дуже веселий. В ньому хочеться брати участь ще, і ще, і ще, – поділилася Кіра Меренчук, яка посіла у конкурсі 2-ге місце. – Вдячна організаторам і журі, що побачили в мене потенціал і дали добрий старт у творче майбутнє».

Студія «Етуаль» з Апостолівського району, ансамбль бального танцю «Грація», Мар’я Тимофєєва, Діана Шостакова з Дніпра стали кращими у хореографії.

«Ми дуже прагнули бездоганно станцювати, багато тренувалися, – розповіла переможниця із ансамбля «Грація» Анастасія Шуріга. – Приїхали на гала-концерт за перемогою, і ось – приємний сюрприз!».

В оригінальному жанрі першість здобули Анастасія Чепурна з Дніпра та народний цирковий колектив «Вогні цирку» з Першотравенська.

«Фестиваль подарував море вражень. Хочеться, аби таких конкурсів у нас в Україні було якомога більше!», – сказала учасниця ансамбля «Сюрприз» із Дніпра Єлизавета Леонова.

Нагороди отримали півсотні лауреатів «Z_ефіру»-2019. Їх вручив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

«Дніпропетровщина – край, багатий на таланти. Підтримуємо юні дарування. Фестиваль «Z_ефір» – добрий старт для подальшого розвитку «зірочок»-початківців. Здібності має кожна дитина. Допомогти їй знайти своє місце в суспільстві й виявити власний хист на повну – завдання для дорослих», – зазначив Олег Кужман.

ІІ обласний фестиваль дитячих талантів «Z_ефір» стартував у лютому 2019-го. Його учасниками стали майже 30 тис дітей від 5 до 16 років. Із них 16 колективів та солістів визнали переможцями.



«Z_ефір»-2019 добіг кінця


Серед «зірочок» важко було обрати найкращих,..



..та переможцями стали 16 колективів і солістів



«Дякую організаторам за такий чудовий конкурс!» – Світлана Шепель



На гала-концерті відзначили найталановитіших учасників



«Цей конкурс дуже веселий. В ньому хочеться брати участь ще, і ще, і ще», – Кіра Меренчук



Гала-концерт відкрили запальні брати Варфоломєєви з Дніпра,..



..підхопив скрипаль із Покровського району Тимофій Мицик



На сцені – гість свята, срібний призер «Голосу країни» з Дніпропетровщини Карина Арсентьєва



Класичний вальс – у віртуозному виконанні ансамбля «Грація» з Дніпра



Анастасія Шуріга: «Приїхали на гала-концерт за перемогою, і ось – приємний сюрприз!»



Переможці конкурсу – народний аматорський колектив із Першотравенська «Вогні цирку»



Мабуть, найзворушливіший номер на гала-концерті –..



..«Верьте в чудеса»,..



..від театру юного глядача «Смайл» із Марганця



Виступи фіналістів викликали різні емоції у глядачів,навіть сльози



У сучасних ритмах запалили Мар’я Тимофєєва та MV DANCE STUDIO із Дніпра



На сцені – переможці в інструментальному жанрі Юрій Прогоний та Родіон Шкваря з Павлограда



Вразила голосовими даними переможниця Анастасія Фургало із Нікополя



«У 2018-му не дійшла навіть до фіналу. Натомість тепер маю прогрес», – Анастасія Фургало



Національні мотиви лунали й у виступі колективу «Веселі нотки» з Маргінцю



Естрадно-спортивний танець виконали учасники ансамбля «Сюрприз» із Дніпра



«Хочеться, аби таких конкурсів у нас в Україні було якомога більше!», – Єлизавета Леонова



У цьогорічному конкурсі..


..помірялися талантами майже 30 тис талановитих дітей



File Attachment Icon
аватар.jpg